duminică, 3 februarie 2013

Super-Motivație



De cîte ori ți s-a întîmplat să privești pe youtube video super-motivaționale, care întradevăr te motivau și erai gata să faci ceva ce pînă atunci nu-ți permiteai , erai gata să miști munții din loc datorită vorbelor care îți deschideau ochii?Acea melodie pe fundal se combina armonios cu faptele descrise și cu vocea tremurătoare a unui om ce părea că are o experiență de invidiat și de la care ai ceva de învățat.Apoi îți dădeai acel șut în fund pentru a ți-l ridica de pe scaunul de la PC ca să faci ceva.Da corect , la moment începeai a face abdomene , sau în sfîrșit te apucai să citești acea carte de dezvoltare personală , sau îți făceai program cu scopuri pentru următoarea zi, erai foarte entuziasmat și încîntat că - iată în sfîrșit se produce schimbarea de mult visată.

Și toate acestea din păcate dispăreau peste cîteva ore , cel mult a doua zi.Chestia cea mai dureroasă este că după ce dispare toată motivația de care te-ai încarcat de la video , de la imagini , de la istoriare din facebook ,tu îți dai seama de aceasta , că nu te ții de acel program stabilit mai înainte și ai o scuză desigur , nu erai suficient de motivat. Avînd această mare scuză îți continuai rutina de asta cu fundul la PC și de a face în continuare refresh la pagina FB.

Well , blogul meu era mai întîi predestinat de a schimba măcar ceva din inteligența voastră emoțională , de a vă face ceva mai responsabil ,de a vă învață în sfîrșit ceva folositor.Așa că dacă încă ești în acea zonă de confort , care presupune să urmezi tot ce ție îți place, să nu faci Doamne ferește un pas care te va incomoda  sau să ai o discuție care te va face să ai emoții atunci ești întradevăr o OAIE  care este mînată fie de un cioban care evident este mai sus ca noi , sau de colegele din stîna , care te includ în planurile lor dacă tu nu îl ai pe al tău!

Cum să rămîi mereu super-motivat? pff... e simplu NICICUM! Sau alegi să faci acel lucru , sau nu alegi acel lucru să îl faci.Nu necesită foarte mult timp. Fă-ți o listă , chiar azi, înainte de un început de săptămînă, cu lucrurile pe care vreai să le faci. Nu contează sunt ele de mare valoare , sunt greu de făcut sau prea ușoare doar făo. Pentru ca la sfărșit de săptămînă să îți dai seamna , că anume  tu ai ales să nu o faci.

Deci dacă nu ești deloc motivat înainte de face acel lucru , întreabăte ce tu alegi? Să faci acest lucru sau nu!


al vostru ,
Dani Cojuhari
;]

4 comentarii:

Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină